Emeklilerden ek zamma tepki çığ gibi
Haber
18 Ocak 2024 - Perşembe 02:25 Bu haber 715 kez okundu
 
Emeklilerden ek zamma tepki çığ gibi
Enflasyon karşısında maaşı günden güne eriyen, geçinmekte zorluk çeken emekliler bir kez daha yoksulluğa mahkum edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarıldığını '2024 yılı emekli yılı' olacak diye duyurdu. Emekli tepkili...
Ekonomi Haberi
Emeklilerden ek zamma tepki çığ gibi

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 37,57 olan zam oranı 5 puanlık artış ile yüzde 42,57'ye çıkarıldı. Günlerdir emeklilere ek zam için çalışmalar sürdüren ekonomi yönetimi emeklilerin beklentilerini boşa çıkardı.

 

Her defasında 'Emeklileri enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz' diyen hükümet yapılan ek zamla emeklileri hayat pahalılığı ile mücadele etmeye terk etti. Asgari ücretin 17 bin 2 lira olduğu, açlık sınırının ise 16 bin 483 lira olarak açıklandığı bu dönemde emekliler, yoksulluğa layık görüldü.

'BÜTÇE İMKANLARINI ZORLAMA PAHASINA...'

Yüzde 5 zam oranını "müjde" diye duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Emekli aylıklarındaki artışları da yine bu anlayışla belirliyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini buradan vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor. Temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır." dedi.

Erdoğan 'müjde' diye duyurdu! Emeklilerden ek zamma tepki çığ gibi büyüyor - Resim : 1

EMEKLİLERDEN EK ZAMMA TEPKİ

 

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ölümü gösterip sıtmaya razı ettirmeye çalışıyor. 2024 yılı güya emekliler yılı olacaktır; bu mudur emekliler yılı? En düşük emekli maaşı 10 bin lira olmuş, 10 bin lira ile geçim olabilir mi? " diye sordu.

Açlık sınırının neredeyse yarısı olan en düşük emekli maaşının dahi "müjde" olarak açıklandığına dikkat çeken Ergen, “Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıkladı. Kimi araştırmalara göre 18 bin 239 lira olan açlık sınırının neredeyse yarısı kadar olan bir miktarı müjde diye açıklıyor. Olmaz olsun sizin artışınız. Bütün emekliler olarak bu durumu reddediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan 'müjde' diye duyurdu! Emeklilerden ek zamma tepki çığ gibi büyüyor - Resim : 2

'HESABINI SORACAĞIZ'

Bu zammın utanılacak bir durum olduğunu söyleyen Ergen şöyle devam etti: "Hiç bu kadar rezil bir durum yaşanmamıştır. Asla kabul etmiyoruz. Emekliler olarak bunun hesabını 31 Mart'ta soracağız. Emekliler olarak bu emek düşmanlığına karşı demokratik direnme hakkımızı kullanacağız."

'EK ZAM ORANI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN'

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün de en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesinin ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5'lik ilave artışın emeklilerin beklentilerinin altında kaldığını belirtti. Ergün artışların gözden geçirilmesini talep etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emeklilerden, ek, zamma, tepki, çığ, gibi,
Yorumlar
Haber Yazılımı