YALAN HABERLE İFTİRA ATANLAR TUTUKLANDI!
Haber
18 Ocak 2024 - Perşembe 20:47 Bu haber 1001 kez okundu
 
YALAN HABERLE İFTİRA ATANLAR TUTUKLANDI!
3 sosyal medya faresi tutuklandı Yalan haberle iftira atanlar tutuklandı Devlet, şantaja montaja yalan habere ‘dur’ dedi
Manşet Haberi
YALAN HABERLE İFTİRA ATANLAR TUTUKLANDI!

Devlet, şantaja montaja yalan habere ‘dur’ dedi

3 sosyal medya faresi tutuklandı


Balıkesir’de algı operasyonları ve yalan haberlerle şehri dizayn etmeye çalışan örgütlü hareket eden sosyal medya farelerine büyük darbe. L.M., B.K. ve K.Y. halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Sosyal medya üzerinden Balıkesir’i dizayn etmek için örgütlü hareket eden; L.M., B.K. ve K.Y. ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu’ işledikleri iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklu yargılanmalarına karar verildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda 16 Ocak Salı günü Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, aylardır üzerinde çalıştığı şebeke ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu’ işledikleri iddiası ile gözaltına alınmıştı.  Şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere incelenmek üzere el konulmuştu. Yapılan incelerin ardından bugün (18 Ocak Perşembe günü) çıkarıldıkları mahkemece tutuklu yargılanmalarına karar verildi.  

ERŞİM ENGELİ GELTİRİLDİ
Balıkesir 1.Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı; internet ortamında gerçeğe aykırı olarak haberler yapıldığını, asılsız ve suç teşkil edici iddialar bulunulduğunu, özel hayatı ihlal eden içerikleri barındıran URL adreslerine de erişim engellemesi getirildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: YALAN, HABERLE, İFTİRA, ATANLAR, TUTUKLANDI!,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
YALAN HABERLE İFTİRA ATANLAR TUTUKLANDI!
Yorumlar
Haber Yazılımı