Asgari ücret 4 bin TL.mi olacak?
Haber
12 Aralık 2021 - Pazar 19:19 Bu haber 4533 kez okundu
 
Asgari ücret 4 bin TL.mi olacak?
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında gözler dördüncü tur görüşmelerde! Bakan Bilgin Pazartesi gününü işaret etti. İşte asgari ücret görüşmelerinde son durum...Milyonlarca çalışan umutla bekliyor?
Ekonomi Haberi
Asgari ücret 4 bin TL.mi olacak?

Ankara’nın hatta tüm Türkiye’nin gündemi asgari ücretİşçi minimum ne kadar maaş alacak? Bu rakam ne zaman açıklanacak?


Tarafların bir uzlaşı sağlaması ve asgari ücretteki artışta bir karar bağlanması bekleniyor. İşçi işveren ve hükümet temsilcileri 3 kere toplanmıştı. 4’üncü toplantının ardından bir karar çıkması bekleniyor.

 

GÖZLER PAZARTESİ GÜNÜNE ÇEVRİLDİ

 

Gözler pazartesi gününe çevrilmiş durumda. Asgari ücrette 2022 yılı fiyat artışının yarın gerçekleşmesi bekleniyor. Aslında geçtiğimiz hafta yapılan son görüşmede işçinin minimum alması gereken kalori üzerinden bir gelişme olmuştu.

 

İşveren 3.500 liralık bir asgari ücret bekliyor. İşçi kesimi ise bu rakamın 4 bin liranın altında olmamasını bekliyor. Hükümet tarafının da çalışanı enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz açıklamasını yaptı. Bakan Vedat Bilgin ise, yarını işaret ederek 'Pazartesi günü öğrenirsiniz' dedi. Yeni yıl gelmeden 2 hafta öncesinden asgari ücret kararının çıkması bekleniyor."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Asgari, ücret, 4, bin, TL.mi, olacak?,
Yorumlar
Haber Yazılımı