Kılıçdaroğlu: Kocaeli, Manisa, Balıkesir ve Denizli’yi de kazanacağız
Haber
16 Ekim 2023 - Pazartesi 03:16 Bu haber 1311 kez okundu
 
Kılıçdaroğlu: Kocaeli, Manisa, Balıkesir ve Denizli’yi de kazanacağız
CHP Yerel Yönetimler Marmara Çalıştayı, 14-15 Ekim tarihlerinde Kartepe Dedeman Otel’de gerçekleşti. Programa Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Kütahya’nın CHP il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.(Balıkesir Politika)
Siyaset Haberi
Kılıçdaroğlu: Kocaeli, Manisa, Balıkesir ve Denizli’yi de kazanacağız

CHP Yerel Yönetimler Marmara Çalıştayı, 14-15 Ekim tarihlerinde Kartepe Dedeman Otel’de gerçekleşti. Programa Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Kütahya’nın CHP il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı. Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı çalıştayda 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler ele alındı.

 

 

TÜRKİYE SIĞINMACI DEPOSUNA DÖNDÜ

Çalıştayda konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sığınmacı deposuna döndüğünü belirterek, “Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonrası sınırlarımız belirlendi. Yokluklar içinde olağanüstü çabalar harcandı. Bizim sınırlarımızda 100 yıl önce her türlü güvenlik önlemi alınırken bugün nasıl sınırlarımız yol geçen hanı oluyor. 100 yıl sonra alınan kararlar ve ortaya çıkan tabloyu görüyorsunuz. Koskoca Türkiye bir sığınmacı deposuna döndü. Sınır namustur sözünün gereğini yapıyor musunuz? Gereği yerine getirilmiyorsa o gereklerin yerine getirilmesi için çaba harcamamız gerekiyor. 2020 yılında Suriyelilere 40 milyar dolar para harcandığı söylendi. Bugün ise 3-5 milyar doları nasıl buluruz diye geziyoruz.

 

 

HANGİ YABANCI ASKERLER GELECEK?

Önümüzdeki hafta teskere konusu meclise gelecek. Teröre karşı mücadele için geliyor ama gerektiğinde yabancı askerlerin ülkeye davet edilmesi içinde var. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işi var? Sayın Erdoğan’a da Bahçeli’ye de sordum. Bu yabancı askerler kim? Hangi yabancı askerler ülkeye davet edeceksiniz. TBMM Başkanına da sordum. Bunların kim olduğunu sorgulamak lazım.

 

 

UYUŞTURUCU MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

Uyuşturucu bataklığı da ciddi bir konu. Adana’da çocukları uyuşturucu kullanan ailelerle bir araya geldim. Hiçbir anne çocuğunun ölmesini istemez ama bir anne çocuğum ancak öyle kurtulur diyor. Uyuşturucu 81 ilin ortak sorunudur. Uyuşturucu bir milli güvenlik sorunudur. Pırıl pırıl çocukların o tuzağa sürüklenmesine kim yol hazırlıyor. Sorunları çözmenin yolu birlikte oturup konuşmaktır. Demokrasinin, düşünce özgürlüğünün olmadığı bir yerde sorunlar çözülemez. Hukuk, yargı ve farklı düşünce özgürlüğünü biz savunuyoruz. Çünkü biz demokrasiyi inşa etmek istiyoruz. Yüklendiğimiz sorumluluk çok ağır.

 

KOCAELİ’Yİ KAZANDIĞIMIZ YERLERE EKLEYECEĞİZ

Emekliyi bütçeye yük olanlar olarak görüyorlar. Haklarını teslim etmiyorlar. O emekliler Türkiye’nin bugün bu noktaya gelmesinde emekleri olan kişilerdir. Kocaeli bir işçi kentidir. Her şeyin ilkini ve güzelini yapmak bize nasip oldu. Kocaeli, Manisa, Balıkesir ve Denizli’yi de kazandığımız yerlere dahil edeceğiz.

 

MÜCADELEMİZ ALIN TERİ MÜCADELESİDİR

Acı bir olay daha var. Yargı sisteminin çökmesi. Bugün İstanbul’da görevli bir savcı örnekler vererek çürümeyi anlatıyor. Uyuşturucu baronlarının nasıl çıkarıldığını HSYK’ya yazdığı dilekçeyle anlatıyor. Salı günü grup toplantısında bunun ayrıntılarını anlatacağım. Adaletin olmadığı bir yerde neyi yapacaksınız. Devlette çürüme var, bunu çözmemiz gerekiyor. Bugün mevcut olan ve 21 yıldır iktidarda olan parti istediği kararnameyi çıkardı mı çıkardı. Demokrasi ve adalet yoksa siz bir ülkeyi kalkındıramazsınız. Bizim mücadelemiz alın teri mücadelesidir.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kılıçdaroğlu:, Kocaeli,, Manisa,, Balıkesir, ve, Denizli’yi, de, kazanacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı