Öztaylan: Bandırma'nın il olması mümkün değil.!
Haber
25 Aralık 2022 - Pazar 15:00 Bu haber 2320 kez okundu
 
Öztaylan: Bandırma'nın il olması mümkün değil.!
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüçel Yılmaz’ın Başdanışmanı Cemal Öztaylan’ı Sonkurşun gazetesi olarak makamında ziyaret ettik ve her seçim öncesi olduğu gibi,kamuoyunda sıklıkla gündeme taşınan il olacak ilçeler tartışmaları kapsamında Bandırma’nın il olabilme olasılığı konusunda düşüncelerini sorduk. Öztaylan, sorumuza şu yanıtı verdi.
Siyaset Haberi
Öztaylan: Bandırma'nın il olması mümkün değil.!

“Bandırma’nın il olması mümkün değil ki. Boşu boşuna havanda su dövmektir bu konu. Geçtiğimiz günlerde Onu bana bir  gazeteci de sordu. sorma kardeşim böyle saçma bir soru dedim. Bundan dolayı polemik yaratacak değilim. Benim sana il olarak söyleyeceğim şu; Ben Bandırma Belediye Başkanı olana kadar, Bandırma’nın il olma altyapısının hiç olmadığını, belediye başkanı olunca gördüm. Aramızdaki farkı söyleyeceğim; Ben vilayet olsun diye İDO’nun karşısındaki Tekel binasını vilayet binası olarak satın aldım. Benden sonra Sosyaldemokrat kardeşlerimiz orayı nasıl AVM yaparız da diye onun çabasına girdi. Şimdi bunlar da aynı projeyi hazırlıyorlar. Şu andaki yönetim de aynı projeyi hazırlıyor. Ben yaşadığım müddetçe orayı onlara yaptırtmam. Bu kadar basit ve net söylüyorum. Yaptırtmam. Diyorlar ki , siz Bandırma’yı bir il yapın, biz vilayet konağı yapacak yer buluruz diyorlar. Nereyi bulacaksın? Orayı ben aldım. Burayı ben aldıysam orayı sana yedirtip rant çıkarttırmam. Siyasi rant değil, ekonomik rantı kesiyorum ben orada. Şimdi senin vilayet konağını bile, yapılacak olan yeri ben, bundan yirmi, otuz sene evvel almış adamım. Bunu düşünecek, altyapısını hazırlayacak, sen bunun hiçbir şeyini yapmayacaksın. Bu projeksiyon meselesidir, program meselesidir. Eğer ki ben, bundan otuz yıl önce, otuzbir yıl önce Manisa’da, Balıkesir’de, Bursa’da, Çanakkale’de, hiçbir ilçede üniversite yokken, İktisadi İdari Bilimler Fakültesini Bandırma’ya kurup da Merinos’tan 1000(bin) dönüm yeri almasaydık, bugün Üniversite Bandırma için hayaldi. Bunun temeli otuz sene önce atıldı, otuz sene sonra üniversiteyi kurmayı da   Allah bana nasip etti. Sen bir şeyi yaparsın, bunu ben başaramazsam çocuğum yapar. O  da yapamazsa torunum yapar. Bunlar öngörüsü olan insanlar değil. Benim milletvekilliğimde Bandırma’ya kazandırdığımı çıkar. Çanakkale’ye, Bandırma’ya, vs. o otobanları yapmasak, altyapısın yapmasak, üniversitesini kurmasak, fabrikasını, organize sanayi bölgesini kurmasak, sen Bandırma’nın neyini il yapacaksın? Ana sorun, Vilayeti getirip il yapmak değil, onun altyapısını hazırlamak önemli olan.

 

SOSYAL DEMOKRAT KARDEŞLERİMİZ GELDİ

BANDIRMA BALIKESİR’İN GERİSİNE DÜŞTÜ

Eğer ki, ben milletvekili değil, belediye başkanı olarak kalsaydım, benim yerime o işleri planlayıp, programlayıp, yatırımları yapıp, ön hazırlıklarıyla beraber aynı beceride bir milletvekili olsaydı, Bandırma’nın durumu bugün çok farklı olurdu. Ben, Bandırma belediye başkanlığından, milletvekilliğinden sonra ayrıldığım zaman, Bandırma Balıkesir’in önüne geçti. Biz bıraktık, Sosyaldemokrat kardeşlerimiz geldi, Bandırma Balıkesir’in gerisine düştü. Olay bu. Bandırma’da geçinen, CHP’li geçinen, sosyaldemokrat kardeşlerimiz  şunu algılayabilseler; ya kardeşim Cumhurbaşkanı AK Partili, Başbakan AK Partili, Bakanlar Kurulu AK Partili, Milletvekilleri AK Partili, Hükümet AK Partili. Neyi konuşup,tartışıyor,halkın duygu ve düşünceleriyle oynuyoruz. Önce gerçekçi ve samimi olmak lazım.Bandırma, sosyo ekonomik gelişmede sıralamada Edremit’in bile gerisine düşmüş.bunu konuşmuyor,nedenlerini sorgulamıyor  laf cambazlığı peşinde koşuyoruz."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Öztaylan:, Bandırma'nın, il, olması, mümkün, değil.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı