Bakan Karaismailoğlu: Seferberlik halindeyiz
Haber
01 Kasım 2022 - Salı 09:59 Bu haber 1830 kez okundu
 
Bakan Karaismailoğlu: Seferberlik halindeyiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinde muhalefete yüklendi. Partililerle bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, AK Parti Hükümeti’nin büyük ve güçlü Türkiye’nin temel taşlarını döşediğini, muhalefetin ise dezenformasyon ve algıyla hükümeti yıpratma çabası içinde olduğunu öne sürdü.
Bölge Haberi
Bakan Karaismailoğlu: Seferberlik halindeyiz

Sabah saatlerinde Bandırma’da köprülü kavşak açılışı yaptıklarını, bu projenin Bandırma’ya nefes aldıran bir yatırım olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, açılış töreninde muhalefeti göremediklerini kaydetti. Bakan Karaismailoğlu, “demokrasilerde muhalefet de önemlidir. Muhalefet iktidarın yaptıklarını inceler, denetimini yapar. Bizde böyle bir muhalefet yok.  Bizdeki muhalefet dezenformasyon ve algı operasyonlarında üzerine kimseyi tanımıyor. Biz bunlarla mücadele ediyoruz. Muhalefet yerli ve milli otomobilimiz TOGG’un lansmanında yoktu. Sabah Bandırma’daki köprülü kavşak açılışında da yoktu. Bandırma Belediyesi’ni orada göremedik. Bunlar vatanın milletin hayrına olan hiçbir işin yanında olmadılar. Ama Türkiye’de önemli bir zihniyet devrimi yaşanıyor. Vatanı ve milleti için çalışan kadrolar var. Milletin parası millet için harcanıyor” şeklinde konuştu.

 

Bakan Karaismailoğlu AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’ndaki toplantıda şöyle konuştu:

“Çok önemli günlerden geçiyoruz. Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutladık. Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlarken önemli bir adım attık, yerli ve milli otomobilin üretimini başlattık. 29 Ekim’i coşkuyla kutlarken, İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü gibi projeleri hayata geçirdik, bunlar büyük ve güçlü Türkiye’nin adımları. Bu yatırımlar sayesinde ülkemiz gelişmiş en büyük 10 ekonomi arasına girecek. Bunlar yüzyılın vizyonu.

 

Bundan altmış yıl önce Devrim otomobili üretildi, Eskişehir’deki fabrikada Türk mühendislerce imal edildi ve proje başarıyla tamamlandı. O zamanki algı operasyonlarıyla bu proje rafa kaldırıldı. İşte o zamanki zihniyet muhalefetin içinde faaliyetini sürdürüyor. Son yirmi yılda Türkiye’de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Hedefimiz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmaktı. Bunun yolu büyük yatırımlar ve atılımlardan geçiyor. TOGG ile birlikte yerli ve milli otomobili yaparak dünyaya adımızı duyurduk. Demiryollarında önemli mesafeler katettik. Türkiye’de üretilen tren de önümüzdeki günlerde hizmete alınacak. Büyük bir altyapı hamlesiyle değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul – İzmir Otoyolu, Çanakkale Köprüsü, bunlar gurur duyulacak mühendislik eserleri. Avrupa’da gittiğimizde oradaki eserlere imrenerek bakardık. Şimdi Türkiye’deki projelere gururla bakıyoruz. Geni dönüşü olmayan bir yola girdik. İstanbul – İzmir Otoyolunu yaptık. Bu yolun olmadığını düşünsenize.. Hareket edemizdiniz. Sanayideki, turizm sektöründeki artışların hiç biri olmazdı. Osmangazi Köprüsü yoktu, feribotla geçiliyordu. Bazı günlerde köprüden 80 bin araç geçiyor şimdi. Bunların olmadığını düşünün, kilitlenmiş haldeydik.

 

Büyük atılım dönemi devam ediyor. Bakanlık olarak 183 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bundan sonraki hedef 197 milyar dolarlık yeni yatırım planlarımız var. Karayollarında önemli yatırımlar yaptık, şimdi de demiryollarında yapıyoruz. Bursa’yı bağladık, demiryollarında Balıkesir – Ankara – İstanbul hattında çok büyük çalışma var. Maliyet yönünden ağır projeler bunlar, zaman alıyor. Lojistik anlamda da demiryolları çok kıymetli. Yüklerin limanlara taşınması, lojistik maliyetlerinin düşürülmesi açısından önemli.

 

Balıkesir’de karayolları alanında 16 projemiz devam ediyor. Bunları hızlandırıyoruz. Öncelikli olanlar Dursunbey ve Savaştepe yolları. Önemlerini çok iyi biliyoruz. Bunlardan sonuç alacağız. Balıkesirlilerin talepleri başımızın üstünde. Altyapı ihtiyaçları hep olacak.

28.700 kilometre bölünmüş yol yapıldı, büyük ve güçlü Türkiye için seferberlik halindeyiz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bakan, Karaismailoğlu:, Seferberlik, halindeyiz,
Yorumlar
Haber Yazılımı