‘Kader’ ve yaşadıklarımız..
Haber
05 Ocak 2022 - Çarşamba 12:34 Bu haber 3180 kez okundu
 
‘Kader’ ve yaşadıklarımız..
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı..
Son Dakika Haberi
‘Kader’ ve yaşadıklarımız..

 

Bir  ‘kader’ muhabbeti ki, yıllardır başımızın tacı, milletin aşı, tüm dertlerimizin ilacı, yılbaşında talip kuşu oldu..

Döviz kuru, kader..!

Faiz, kader..!

Enflasyon, kader..!

Fahiş fiyatlar, kader..!

Elimize ki, avucumuzdaki paranın pula dönmesi, yaşadığımız geçim sıkıntısı, kader..!

Bakkal Hüseyin’in kızı ,’Kader’den söz etmiyoruz.. Ya da İslami  anlamda tüm olayların daha önce ve değişmeyecek şekilde düzenlediğine inanılmış olan ezeli takdiri ifade eden ‘kader’ den, ’alın yazısı’ ndan   veya ‘mukadderat’ tan söz etmiyoruz.. Tam tersi; İslam’a göre ölçü, ilke, kural, düzen, takdir   yani insan soyu için ahenk’i alt üst eden ve insan yaşamını yaşanmaz ve anlaşılmaz  kılanların  ilahi açıdan ‘kader’ sözcüğünün ardına sığınıp, kul işine maneviyat  kazandırmasının anlamsızlığına dikkat çekiyoruz.

Çünkü, bunların ve yaşadıklarımızın hiçbiri dini açıdan  kaderimiz değildir.. Millet ve vatandaş olarak ilahi adaletin gereği ya da gerçek anlam da kaderimiz olduğu için  bu sorun ve sıkıntıları yaşamıyoruz.. Onun içindir ki, İslamiyet’in ruhunu ve felsefesini iyi bilmemiz, iyi anlamamız ve dinsel vecibelerimizi   iyi idrak etmemiz gerekiyor..

Dinimiz çalışmayı ve üretmeyi, adil ve adaletli olmamızı emreder. Dinimize göre, yoksulluk, kader değildir. İslamiyette ,insanları yoksullaştıracak her türlü tutum, davranış ve uygulama kader değil, kusurr olarak nitelendirilmiştir..

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Kader’, ve, yaşadıklarımız..,
Yorumlar
Haber Yazılımı