Dünyadan Filistin’e destek yağıyor!
Haber
09 Ekim 2023 - Pazartesi 17:04 Bu haber 1381 kez okundu
 
Dünyadan Filistin’e destek yağıyor!
Dünya genelindeki birçok ülkeden Filistin’in İsrail’e yönelik başlattığı harekata destek mesajları geliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin New York’taki ünlü Times Meydanı’nda binlerce kişi ‘Filistin için herkes dışarı’ sloganı ile toplandı.
Dünya Haberi
Dünyadan Filistin’e destek yağıyor!

Filistin tarafından İsrail’in yıllardır süren baskıcı eylemlerine yönelik düzenlenen Aksa Harekatı’na dünya genelinden destek eylemleri yükseliyor. ABD’den İngiltere’ye, Tunus’tan İsveç’e kadar birçok destek gösterisinde binlerce kişi, ‘İsrail çocuklarımızı öldürüyor’ pankartları ile yürüdü.

KAPİTALİZMİN MERKEZİNDEN BAŞKALDIRDILAR

 

 

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde Times Meydanı'nda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi.

New York bölgesinde faaliyet gösteren Filistin destekçisi sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından "Filistin için herkes dışarı" çağrısıyla yapılan gösteriye binlerce kişi katıldı.

Times Meydanı'nda toplanan her kesimden gösterici, ellerinde bayrak ve pankartlarla Filistin'e destek mesajı verdi.

 

 

"Filistin'e özgürlük" sloganı atan göstericiler, ellerinde "Filistin'e destek, işgale son", "Direniş haklıdır", "Apartheid İsrail'e ABD yardımlarını kesin" yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler, daha sonra sloganlar atarak İsrail'in New York Başkonsolosluğu önüne doğru yürüyüşe geçti.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteri, burada da bir süre devam ettikten sonra sona erdi.

 

 

New York Valisi Kathy Hochul, X sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, Times Meydanı'nda yapılacak Filistin'e destek gösterisini kınayarak, "Planlanan miting iğrenç ve ahlaki açıdan tiksindirici" ifadelerini kullanmıştı.

Gösteriyi organize eden STK'lerden biri de X sosyal medya hesabından, "Vali Hochul'un anayasal protesto hakkımıza karşı nefreti körükleyen pervasız yorumlarını kınıyoruz. Baskıya ve apartheid'e karşı direniş Filistinlilerin temel hakkıdır. Haklı mücadelelerinde onların yanındayız." ifadeleriyle karşılık vermişti.

BEYAZ SARAY ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'de Filistin destekçileri Beyaz Saray önünde gösteri düzenledi. Destekçiler bayrak ve pankart taşıyarak slogan attı.

Beyaz Saray önünde toplanan göstericiler, 'Yaşasın devrim' ve 'Özgür Filistin' sloganları attı. Göstericiler, üzerinde İsrail tarafından öldürüldüğünü iddia ettikleri Filistinlilerin resimlerinin bulunduğu pembe kalpler taşıdı.

İNGİLTERE’DE BİNLER SOKAĞA ÇIKTI

İngiltere'nin güneyindeki Brighton kentinde, Filistin Dayanışma Kampanyası grubunun çağrısıyla toplanan halk, Filistin'e destek gösterisi yaptı.

Filistin Dayanışma Kampanyası grubunun çağrısıyla kentin tarihi saat kulesi önünde toplanan halk, Filistin'e destek sloganları ile İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını protesto eden sloganlar attı.

İsmini vermek istemeyen bir Filistinli kadın, meydanda toplanan eylemcilere hitabında, sesini duyurma şansı olmayan Filistinliler adına konuştuğunu belirterek, "Ailemin nesiller boyunca konuşmasına izin verilmedi. Bu gösterilere ne zaman gelsem büyükannem ağlıyor ve en azından birimizin konuşabileceğini söylüyor." dedi.

Filistinli kadın, ailesinin 1948'de Filistin'den Ürdün ve Lübnan'a göç etmek zorunda kaldığını, hayattayken Filistin'in özgürlüğünü görmek istediğini kaydetti.

Göstericilerden Russell Johns, insanların Gazze ve Batı Şeria'da yaşananları öğrenmesi için çalıştıklarını kaydederek bazı medya kuruluşlarında Filistinlilerle ilgili yanlış bilgilendirmeler olduğunu söyledi.

Filistinlilerin onlarca yıldır maruz kaldıkları baskıya karşı direndiğini vurgulayan Johns, batılı hükümetleri ise İsrail'i kendisini savunduğu için desteklerken aynı açıklamayı Filistin için yapmamaları nedeniyle eleştirdi.

Johns, Filistinlilerin hiçbir zaman gerçek bir destek görmediklerini belirterek, İngiltere'de yapılan bir ankete göre, halkın yüzde 50'sinin Filistin'i desteklediğini, yüzde 25'inin de İsrail'e bakışının olumsuz olduğunu söyledi.

 

İRAN’DA DEV POSTERLER ASILDI

Filistin Direniş Örgütleri’nin 7 Ekim'de İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı operasyonu desteklemek amacıyla, İran'ın başkenti Tahran’ın Veliasr ve Filistin Meydanı’ndaki binalara "Aksa Tufanı" ve İsrail karşıtı dev afişler asıldı.

İran'in başkenti Tahran'da toplanan yüzlerce vatandaş, Filistinlilere destek amacıyla gösteri düzenlendi. Filistin Meydanı'nda düzenlenen gösteriye katılanlar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e saldırı başlatan Hamas ile Filistin direnişini destekleyen sloganlar atarak, Filistin bayrakları taşıdı.

TUNUS’TA PARTİLER BİRLİK OLDU

Tunus’ta, sivil toplum kuruluşlarının (STK) ve siyasi partilerin çağrısı ile Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Cumhuriyet Partisi, İşçi Partisi ile Halk Hareketi Partisi ile bir dizi STK’nın çağrısıyla başkent Tunus'ta düzenlenen gösteride, Filistin ile dayanışma sloganları atıldı.

IRAK’TA KONVOY YAPILDI

Irak’ın başkenti Bağdat'ta Şii milis güçlerden Al-Nujaba Hareketi'nden toplanan bir grup, Filistin Direniş Örgütleri'nin İsrail'e düzenlediği saldırı dolayısıyla, Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

İSVEÇ’TE İSRAİL’E TEPKİ YÜKSELDİ

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup, Filistin'e destek vermek ve İsrail'e tepki göstermek amacıyla gösteri düzenledi. Sosyal medyada örgütlenen, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla Sergels Torg Meydanı'nda toplanan göstericiler, Filistin'e destek çağrısı yaptı. "İsrail'e boykot", "Özgür Filistin", "İsrail çocuklarımızı öldürüyor" sloganları atan göstericiler, "Gazze'de esir kampına hayır", "Kudüs, Filistin'in başkenti" yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler, yaptıkları açıklamada, her zaman Filistinlilerin yanında olduklarını ve onlara destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

LÜBNANLILARDAN DESTEK

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta toplanan bir grup, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" isimli operasyonlara destek için gösteri düzenledi.

LİBYA’DAKİ KULELERE FİLİSTİN BAYRAĞI YANSITILDI

Libya'nın başkenti Trablus'taki Zat el İmad kulelerine, Filistin bayrağı yansıtıldı. Libya’daki vatandaşlar meydanlarda toplanarak Filistin için destek sloganları attı.

DESTEKLER FAS’TA DA YANKILANDI

Fas'taki Filistin Ulusal Eylem Grubu'nun çağrısı üzerine başkent Rabat'ta toplanan göstericiler, "Filistin'e canımız feda", "Batı Şeria ve Gazze Şeridi halkı taviz vermez, boyun eğmez", "Halk Filistin'in kurtuluşunu istiyor" şeklinde sloganlar attı.

 

YEMEN’DE ON BİNLER TOPLANDI

Yemen'in başkenti Sana'da toplanan on binlerce vatandaş, Filistinlilere destek amacıyla gösteri düzenlendi. Bab El Yemen Caddesi'nde düzenlenen gösteriye katılanlar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e saldırı başlatan Hamas ile Filistin direnişini destekleyen sloganlar atarak, Filistin bayrakları taşıdı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dünyadan, Filistin’e, destek, yağıyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı